Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yıl dönümünde ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu sene de coşkuyla kutlamış olduk. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende okul müdürümüz Sayın Beytullah EVİN günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yaptı. Daha sonra ise öğrencilerimiz tarafından şiirler, danslar oratoryo, skeç, spor gösterileri ve yarışmalar ile törenimiz devam etti. Oldukça zengin içeriklerle öğrencilerimiz ve velilerimiz keyifli dakikalar geçirmiş olup bu güzel günü hazırlayan ve emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Aybastı Toplum Sağlığı Merkezinden gelen Ebe Sayın Saliha EM tarafından öğrencilerimize "sağlıklı beslenme ve teknolojinin ve internetin etkin kullanımı" hakkında bilgiler verildi.

Nis

İlçe genelinde düzenlenen akıl ve zeka oyunları turnuvasına katılım sağladık.Mangala dalında ilçe birincisi olan okulumuz Sefalık Şehit Sadık Kütük Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Medine Maytalman'ı tebrik ediyoruz.

Mrt

Merkezi sınav başvuruları, 29 Mart 2024'e kadar "e-Okul" üzerinden gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olacak, katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden ücretsiz yapabilecek.

Okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlamaları okulumuzun bahçesinde yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bu özel günün moderatörlüğünü yapan Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Sayın Sefa DİNÇEL günün anlam ve önemini belirtti. Daha sonra öğrencilerimiz tarafından şiirler, piyes, oratoryum ve türküler söylenerek tören bitirildi. Başta Çanakkale Zaferi'nin komutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

12 Mart 1921 yılında ilan edilen İstiklal Marşı'mızın yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkçe Öğretmenimiz Sayın Fuat DURMUŞ moderatörlüğünde yapılan törenle kutlandı. Havanın güneşli olması sebebiyle okul bahçemizde yapılan etkinlikte önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra günün anlam ve önemi belirtildi. Daha sonra şiirler, özlü sözler ve oratoryum ile tören bitirildi.

Mrt

"01-07 Mart Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında Afete Hazırlık Kulübü tarafından hazırlanan ve tüm okulun katılımıyla deprem anında yapılması gerekenler ve bina tahliyesi ile ilgili tatbikat yapılmıştır.

Şbt

Okul Öncesi Öğretmenimiz Sayın Kader YILDIZ ve öğrencilerinin "Dilimizin Zenginliği" faaliyetleri kapsamında yaptığı çalışmalar ana sınıfı panosunda sergilendi. Öğretmenimize ve öğrencilerine emekleri ve yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Aile Sağlığı Merkezinden okulumuza gelen sağlık personelleri tarafından öğrencilerimize uyuz-kene ve mevsimsel gribal enfeksiyon hakkında bilgilendirici eğitim verildi. Öğrencilerimize önce broşürler dağıtıldı ve sonra bu salgınlardan korunma ve oluşma durumunda nasıl davranmamız gerektiği slayt ve video animasyon ile gösterip anlatılarak öğrencilerimize olası bir vaka durumunda nasıl davranması gerektiği söylendi. Sağlık personellerimize verdikleri bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Aybastı İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Biriminden okulumuza gelen ekipler öğrencilerimize temel trafik, trafik tabelaları ve trafik kuralları ile ilgili bilgilendirici eğitim vermiştir. Komutanlarımıza verdikleri eğitim için teşekkür ediyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılının birinci dönemini bitirdik. Okul bahçesinde yapılan karne töreninde önce dereceye giren öğrencilere hediyeler verildikten sonra bütün öğrencilere karneleri dağıtıldı. Son haftası oldukça güzel etkinliklerle geçen dönemin bitiminde öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Dönem sonu etkinliklerimiz devam ediyor. "Kitap Okuma" etkinliği ve öğretmenlerimiz tarafından uygulanan ders içi etkinlikler kapsamında "Çarkı Sosyal ve Resfebelerle Matematik" etkinlikleri ile hem öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirmiş hem de öğrenmeleri pekişmiştir.

Ock

2023-2024 eğitim sezonunun birinci döneminin son haftası etkinlikleri kapsamında akıl ve zeka oyunları etkinliği içinde yaptığımız mangala turnuvasında öğrencilerimiz eğlenceli bir şekilde birbirleriyle yarıştılar.

Ock

Veli ziyareti kapsamında Okul Müdürümüz Sayın Beytullah EVİN, Müdür Yardımcımız Sayın Emrullah ÜNVEROĞLU ve öğretmenlerimiz ile birlikte 8-A sınıfından Muhammet Ali Gürsoy ve kız kardeşi olan 7-A sınıfından Tuana Gürsoy'un velisini ziyarete gittik. Öğrenci velimizin bize göstermiş olduğu misafirperverliğe teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılının birinci döneminin son haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz ikinci katında bilgi yarışması yapıldı. Dört kişiden oluşan dört farklı grup ile yapılan bilgi yarışmasını Beyza Gündoğdu, Zehra Yıldız, Mehri Melek Şengel ve Abdulkadir Arslan'dan oluşan C grubu kazanmıştır. Katılan bütün öğrencilerimize teşekkür eder kazanan grubu tebrik ederiz.